Кюфтенца с овесени ядки и гъби
Здравейте приятели!
Вкусна идея ви споделям днес. За по-различни кюфтенца, които със сигурност ще ви харесат. Ако пък ги сервираме със сосче са просто чудни!
Кюфтенца с овесени ядки и гъби
🍀2 ч.ч. овесени ядки
🍀1 ч.ч. гореща вода
🍀10 пресни гъби нарязани на ситно или 1ч.ч.гъби от буркан
🍀1 яйце
🍀1 глава лук
🍀сол, черен пипер, кимион и сух риган на вкус
🍀връзка пресен магданоз или сух
🍀олио за пържене
Начин на приготвяне:
Заливаме овесените ядки с врялата вода и оставямв в съд под капак за около 2часа докато омекнат.
Почистваме и накълцваме лука, гъбите и магданоза на ситно.
Смесваме набъбналите и отцедени от водата овесени ядки с останалите продукти и овкусяваме с подправките. Добавяме яйцето и разбъркваме. Получава се гъста смес.
Със супена лъжица оформяме кюфтенцата и ги сипваме в загрятото олио. Пържим до златисто и от двете страни на средна температура .
Сервираме кюфтенцата с млечно чеснов сос или друг по избор!
Насладете се!
Таен съвет
Ако сместа се получи по-рядка / това зависи от овесените ядки/, може да се добави и 1-2 филийки натрошен хляб!
Съдържанието в блога е обект на авторско право!
Коментари
Публикуване на коментар